Firma IBIS je polská firma disponující vlastní výrobní halou o rozloze několika tisíc metrů čtverečnícha a moderním, dobře vybaveným strojovým parkem. Využívají vlastního CNC obráběcího centra, laseru na řezání oceli a mnoha dalších strojů, které jim umožňují vyrábět v rámci vlastní firmy s cílem poskytnout našim zákazníkům komplexní služby na míru a s velmi dobrým poměrem ceny a výkonu.
Firma se zaměřuje především na výrobky a procesy v pekařském a potravinářském oboru. Jejich specialitou jsou stroje pro mísení a hnětení a dále především pece různých velikostí pro malé i průmyslové výrobce včetně kompletní výroby systému termoolejových pecí.
Spirálový hnětač s pevnou díží o objemu 45 – 80 litrů je ideální pro mísení a hnětení těst a jiných hmot a to i ve velmi malých množstvích nepřesahujících 5% objemu díže. Podstavec je vyrobený z lakované oceli. Pevná díže, spirála a škrabka na těsto jsou z nerezové oceli a jsou odolné vůči kyselému prostředí. Díky použitým technologickým řešením pracují hnětače s pevnou mísou velice tiše a energeticky úsporně. Mají kompaktní kryt a přehledný, intuitivní ovládací panel. Své uplatnění naleznou především v menších a středních pekárnách a cukrárnách, dále pizzeriích, restauracích a hotelových kuchyních.
Spirálové hnětače s pevnou díží o objemu od 125 – 250 litrů jsou ideální pro hnětení pšeničných, kynutých i tuhých těst. Použitá konstrukční řešení zajišťují intenzivní a efektivní míchání těsta a umožňují dosahování ideálních technologických parametrů těsta jako provzdušnění a rovnoměrné promísení surovin. Stroj vymíchá i malé množství těsta, nepřesahujícím 5% objemu díže. Podstavec hnětače je standardně vyroben z lakované oceli, ale na přání zákazníka lze vyrobit i z nerezové oceli. Intuitivní ovládací panel, LED osvětlení a přesné měření teploty. Tyto stroje jsou nepostradatelné v pekárnách, pizzeriích, restauracích, a hotelových kuchyních.
Vysokorychlostní stojanový kutr / mixér / homogenizátor o objemu v rozsahu 20 – 120 litrů určený pro krájení, rozmixování a homogenizaci. Hodí se pro přípravu hummusu, majonézy, masa a všech druhů zeleniny.
Produkty firmy UNIFILLER a možnosti jejich použití jsou stejně rozmanité jako výrobky a procesy v pekárenském a potravinářském oboru. Jejich specialitou je řešení pro rychlé, přesné, čisté a efektivní dávkování různých produktů. Jedinečný pístový plnicí systém umožňuje mimořádně šetrné zpracování a přesné dávkování všech druhů produktů, bez poškození jejich struktury.
Kromě toho se jedná o flexibilní systémy umožňující maximálně hygienické dávkování produktů do nejrůznějších obalů, forem nebo zásobníků, včetně jejich snadné integrace do stávajících balicích a výrobních linek. Společně vybereme dokonalé řešení pro realizaci vašich individuálních přání!
UNIFILLER ELF 400 SV – představuje základní výchozí model stolní pneumatické objemové plničky, který je flexibilní a je vhodný pro menší objemy výroby s možností dávkování až do objemu 420 ml. Je vhodným řešením i pro zpracování produktů s obsahem pevných měkkých kousků do velikosti 19 mm.
Model Compact představuje robustní pneumatickou plničku s velkým výkonem pro univerzální použití s možností dávkování až do objemu 530 ml. Je vhodným řešením i pro zpracování produktů s obsahem pevných měkkých kousků do velikosti 19 mm.
iSpot je strojní zařízení umožující rychlé, snadné dávkování a plnění různých jemných produktů přímo z díže, kbelíku nebo kotle.
Je dokonalým doplňkem mnoha výrobních linek. iSpot umožňuje dávkování produtků s obsahem pevných kousků o velikosti až 6 mm. Maximální objem dávky je 220 ml na jeden zdvih pístu. iSpot umožňuje i plnění sáčků pro zdobení jediným stisknutím tlačítka bez přerušení a ztráty suroviny.
Pneumatická čerpadla UNIFILLER slouží pro přečerpávání tekutých nebo nebo polotekutých produktů a hmot přímo z míchací nádoby, kbelíku apod. do násypek vašich různých dávkovacích systémů, potravinářských strojů a výrobních linek. Chod čerpadla je ovládán optickým čidlem, což zajišťuje automatické udržování požadované hladiny a její průběžné doplňování.
V nabídce je pět různých modelů pneumatických čerpadel. Vzájemně se liší svojí kapacitou, která se pohybuje v rozsahu od 20 – 80 litrů/ min. a velikosti pevných částic, které jsou schopny přepravit.
Hopper Topper Econo | Hopper Topper Powerlift | Hopper Topper Powertopper | Hopper Topper MAX |
Lineární plnicí, uzavírací a etiketovací linky jsou řešeny jako modulární zařízení a lze je postupně doplňovat a rozšiřovat i v budoucnu. Jsou určeny především pro plnění kapalných nebo pastovitých produktů potravinářského, kosmetického a chemického průmyslu do lahví, sklenic, dóz a podobných obalů, s následným zakládáním a uzavíráním zamačkávacích, šroubovacích nebo převlečných víček s finální aplikací samolepicích etiket na víčko nebo na bok obalu. Finální provedení plnicí linky lze uspořádat optimálně podle prostorových možností a potřeb zákazníka a to buď v provedení lineárním, nebo jako karusel.
Plnicí linka se může skládat z následujících modulů:
MODUL PLNĚNÍ – Lineární plnicí zařízení se skládá z článkového dopravníku, sytému aretace lahví a sestává se z jednoho až dvanácti plnicích míst. Při plnění kapalných produktů zajíždějí plnicí trysky do hrdla obalu, při plnění hustých nebo obtížně plnitelných produktů zajišťuje elektronická synchronizace plynulé odjíždějí plnicích trysek ode dna obalu. Produkty s tendencí pěnit se plní tzv. pod hladinou.
MODUL UZAVÍRÁNÍ – Uzavírací zařízení se skládá z článkového dopravníku, uzavírací jednotky a sytému aretace lahví. Uzavírací jednotka se sestává z orientátoru, dráhy, zakladače a uzavíračky víček. Tyto pozice jsou voleny podle typu uzávěrů a výkonu linky; mohou být kombinovány jak pro poloautomatickou linku, tak pro plně automatizovaný provoz. Modul zakládání a uzavírání víček lze přizpůsobit pro různé typy víček: šroubovací, šroubovací s dávkovačem (s pumpičkou), zamačkávací, převlečná, apod.
MODUL ETIKETOVÁNÍ – Lineární etiketovací zařízení se skládá z článkového dopravníku a etiketovací jednotky (aplikátoru). Samolepicí etikety lze aplikovat jak na víčka (a to včetně etikety s tzv. bezpečnostní přelepkou), tak na boky obalu z jedné nebo z obou stran, lze aplikovat i celoobvodou etiketu (360 °). Podle typu etikety a obalu a charakteru použití navrhneme optimální typy aplikátorů – s odlepovací hranou, nastřelovací, s roztáčecími moduly, apod.
Jedná se o kategorii strojního zařízení, která umožňuje přípravu a finální tvarování produktů tak, aby bylo možné vyrábět plněné produkty jako sladké plněné knedlíky z tvarohového nebo bramborového těsta (extrudery/ enkrustery) a tepelné zpracování
produktů jak při běžném atmosferickém tlaku, tak při specifických podmínkách ve vakuu, které významně napomáhá urychlit proces tepelného zpracovávání.
Jedná se o automatický multifnunkční stroj – encruster, který se používá především pro výrobu různých plněných produktů (knedlíky s ovocnouo náplní, masové nebo játrové kuličky, plněné sušenky, plněné jemné pečivo, mamoul, mochi, kubba, falafel, nekonečné vejce, plněné koblihy apod. Stroj je vhodný i pro neplněné produkty jako jsou: krokety, bramborové knedlíky, šišky, karbanátky apod. Nastavením lze nastavit tloušťku vlastního obalu, délku i velikost produktů. Výměnou vhodného uzavíracího mechanismu lze snadno měnit tvary produktů (např. koule, kužel, válcovitý nebo čtvercový průřez, apod.).
Stroj je určen pro výrobu plněných produktů a dosahování vysoké kapacity produkce. Je vhodný pro použití v obchodních řetězcích i v začínajících podnicích, jako jsou pekárny, hotely, restaurace, potravinářské výrobny atd.
Jedná se o jednořádkový vytlačovací kompaktní stroj vhodný pro výrobu tyčinek podle požadavků zákazníka. Umožňuje výrobu různých druhů tyčinek: proteinových, datlových, ovocných, sojových, energetických apod. Je schopen zpracovávat různé konzistence směsí: měkké, tvrdé i lepivé. K přísunu těsta z násypky do protlačovací hlavy se využívá horizontální dvoušnekové vytlačovací šroubovice. Stroj lze doplnit raznicí na malé čokoládové tyčinky, chladicí tunel, automatický balicí stroj apod. a lze tak vytvořit komplexní výrobní linku. Tento kompaktní stroj tak může výrazně zvýšit produktivitu práce a snížit náklady zákazníka na lidskou práci.
Jedná se o univerzální, víceúčelový stoj „Divotvorný Hrnec“, který je schopen nahradit celou řadu samostatně využívaných strojů jako jsou hnětače, mixéry, sporáky, vařiče, mlýnky, pasterizátor, koncentrátor, kandizér, emulgátor, pánve, různé granulátory apod.
Stroj má nespočet funkcí. Umožňuje automatizaci výrobních procesů pro různé produkty formou definování a uložení receptur. Představuje významné snížení nákladů a úspory místa. je vhodný pro malé i střední výrobce, hotely, poskytovatele cateringových služeb, zemědělské zpracovatele apod. Dostupný v kapacitě od 8 – 550 litrů.
> |
Univerzální, jednoduchý, snadno ovladatelný kotel vhodný pro zpracování a vaření různých produktů jako jsou marmelády z ovoce, povidla, zeleninová puree, masa, zeleniny apod. Lze využít i pro zavařování
Technické parametry:
Jedná se o kategorii strojního zařízení, která umožňuje rozdělení hmoty na požadovaný počet kusů o požadované váze včetně jejich finálního tvarování.
Jedná se o různé typy strojů pro dělení, které umožňují buď kontinuální nebo dávkové zpracování v různém pracovním režimu od manuálního přes poloautomatický až po plně automatický.
2-řádková dělička se skuováním, která díky přesně řízenému systému navažování a skulování umožňuje dosahovat váhově přesných drobných klonků těsta v ruční kvalitě. Je vhodná pro výrobu pšeničného pečiva typu: bagelů, hamburgerů a sendvičů apod.
Při výrobě pečiva je kvalita dělení a skulování, které stojí na počátku výrobního řetězce rozhodující pro další zpracování.
Jedná se o vysoce kvalitní stroj vhodný pro různé oblasti použití, především pak pro výrobu řemeslného pečiva v absolutně špičkové kvalitě.
Technické parametry
Stroj lze pořídit v automatické, poloautomatické nebo manuální verzi.
Hydraulický stroj s jedním dvojčinným válcem pro stlačení a dělení těsta. Kapacita 15 klonků těsta v rozsahu 150 – 360 g. Ovládací panel umožňuje nastavit míru stlačení a dělení. Stroj je vybaven tlačítem pro čištění nožů. Má možnost uložení až 9 různých programů – receptur.
Technické parametry
POUŽITÉ MATERIÁLY:
ELEKTRICKÉ NAPÁJENÍ
Stroj lze pořídit v automatické, poloautomatické nebo manuální verzi.
Hydraulická dělička je stroj s jedním dvojčinným válcem pro stlačení a dělení těsta. Kapacita 15 – 30 klonků těsta v rozsahu 150 – 1200 g.
Ovládací panel umožňuje nastavení míru stlačení a dělení. Stroj je vybaven tlačítem pro čištění nožů. Možnost uložení až 9 různých programů.
Technické parametry
POUŽITÉ MATERIÁLY:
ELEKTRICKÉ NAPÁJENÍ
Dělička dělí těsto pomocí bubnu a sacího pístu, a to velmi šetrně, aniž by došlo k jeho nadměrnému stlačení a poškození. Stroj zpracovává těsta citlilvě jako při ručním dělení. Násypka na těsto a vnější víka jsou vyrobeny z nerezové oceli. Váhy lze nastavit ručně nebo prostřednictvím řízení PLC. Objemová dělička se vyrábí s ohledem na následující hmotnostní rozsahy:
50 – 200 g, 100 – 600 g a 250-1000 g.
Kapacita dělení je 20 – 40 ks/ min. u automatického stroje a 29 – 31 ks/ min. u ručního stroje. Stroj vykazuje o 80 % nižší spotřebu oleje ve srovnání s jinými stroji.
Technické parametry
Rozvalovače SZ500/600 jsou určeny pro použití v malých a středně velkých cukrárnách, pekárnách a gastronomických provozech. Stroje jsou robustní konstrukce, snadno ovladatelné. Práci s těmito stroji zkrátka zvládne každá obsluha.
Technické parametry
Spolehlivý, robustní, snadno ovladatelný stroj určený pro výrobu listového těsta, který se přizpůsobí požadavkům středních i větších výrobců. Všechny automatické modely jsou vybaveny dotykovým barevným 7“ ovládacím panelem, který umožňuje pracovat ve třech provozních režimech: manuálním / poloautomatickém / automatickém.
Technické parametry
Krájecí pracovní stůl řady TL je spolehlivý, snadno ovladatelný stroj vyrobený kompletně z nerezové oceli AISI 304 a je určený pro výrobu produktů z různých těst, především pak z listového těsta. Vhodný je pro výrobce jakékoli velikosti.
Technické parametry
Jedná se o kategorii strojů, které umožňují pečení jak dávkové např. na pečných vozících vhodné pro variabilní sortiment, tak kontinuální při použití průběžných tunelových pecí pro větší rozsah výroby a omezený sortiment.
Elektrická pec modulární konstrukce vhodná do obchodu a menších provozů. Každá etáž je nezávislá, je vybavená samostatným systémem zapařování a ovládacím panelem. Horní a spodního teplota ohřevu se nastavuje pro každou etáž zvlášť. To zajišťuje vysokou kvalitu pečení a umožňuje pečení různých druhů produktů současně. Zároveň se při pečení menšího množství výrobků využije vždy pouze skutečně nutný počet etáží v daném okamžiku. Počet etáži je variabilní podle požadavků zákazníka a pec je možné kombinovat také s kynárnou.
Technické parametry
Elektrická pec modulární konstrukce vhodná do obchodu a do menších provozů. Každá etáž je nezávislá, je vybavená samostatným systémem zapařování a ovládacím panelem. Horní a spodního teplota ohřevu se nastavuje pro každou etáž zvlášť. To zajišťuje vysokou kvalitu pečení a umožňuje pečení různých druhů produktů současně. Zároveň se při pečení menšího množství výrobků využije vždy pouze skutečně nutný počet etáží v daném okamžiku. Počet etáži je variabilní podle požadavků zákazníka a pec je možné kombinovat také s kynárnou.
Technické parametry
Všestranná flexibilní modulární koncepce tunelové pece firmy Senius je vybavena nepřímým ohřevem a je vhodným řešením pro pečení většiny výrobků. Především pak pro výrobce produktů jako jsou: sušenky, müsli, piškotová těsta apod.
Pec umožňuje rychlé, spolehlivé a optimální nastavení parametrů pečení individuálně pro každý výrobek. Modulární koncepce umožňuje ve fázi návrhu vytvoření více pečných zón. Celá pec je sestavena z různého počtu 2m dlouhých sekcí, jejichž počet je variabilní podle potřeb zákazníka.
Technické parametry
Rotační pece značky Revent lze vytápět plynem, topným olejem nebo elektřinou. Podle potřeby zákazníka lze dodat různé typy pece podle požadované kapacity s jedním nebo i více vozíky s plechy 600 x 800mm adod. Pece Revent disponují unikátní technologiím, která posune kvalitu Vašeho procesu pečení o úroveň výš.
Technické parametry
Stopkynárny jsou základním a dnes téměř nezbytným vybavením pro malé provozy jako jsou pizzerie, cukrárny, pekárny, hotely, cateringové služby apod. Typická velikost zařízení je box pro pro umístění jednoho vozíku o rozměrech 600×800 mm nebo 2 vozíky 600×400 mm. Pomocí programu zařízení umožňuje automatizované řízené prodloužené kynutí, které díky prodloužení působení enzymatických procesů v těstě významně zvyšuje jeho kvalitu a chuť finálních výrobků. Zároveň také eliminuje nutnost práce v noci pro obsluhu.
Technické parametry
Foodtech s.r.o.
Sídlo: Bolevecká 1293/12
Plzeň, 301 00, ČR
Mobil: +420 602 121 007
Email: foodtech@foodtech.cz
Foodtech s.r.o.
Provozovna: Na Rybníčku 1
Plzeň, 312 00, ČR
Mobil: +420 602 121 007
Email: foodtech@foodtech.cz
2022 © Foodtech s.r.o. All Rights Reserved